malpa1649

malpa1649

Kuchcik
[Przepisów: 22]

Udziec cielęcy w cytrusach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny udziec cielęcy w cytrusach

Udziec cielęcy w cytrusach

Składniki:

Udziec cielęcy w cytrusach

 

Sposób przygotowania:

Udziec cielęcy w cytrusach
Udziec cielęcy oczyść i delikatnie osznuruj, Obsmaż w naczyniu na złoty kolor. Dodaj goździki i cynamon. Zalej winem i gotuj na małym ogniu i dotąd aż wino odparuje do 1/3 objętości. Owoce obierz i wytnij z nich segmenty, a także wyciśnij sok. Dodaj owoce z sokiem z cielęciny i gotuj na małym ogniu przez 2,5 godziny. Cukier rozpuść na patelni na złoty karmel. Dodaj do niego połowe segmentów z owoców i masło oraz anyż. Gotuj aż całość zgęstnieje i zrobi się szklista. Przygotowaną glazurę posmaruj uduszoną cielęcinę i wstaw na 6 min. do piekarnika o temp. 180 stopni C. Podawaj cielęcinę ze świeżymi owocami.