Sposób przygotowania:
Udziec indyka w ciemnym sosie śliwkowym
Mięso z indyka kroimy w duże części. Oprószamy solą i pieprzem, panierujemy mąką i obsmażamy na złoto. Mięso przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy posiekany czosnek, marchewkę, koper, listki oraz śliwki. Dusimy wszystko przez 50 minut. Po tym czasie wlewamy śmietanę. Zdejmujemy przykrycie i gotujemy kolejne 30 minut. Indyka podajemy polanego powstałym sosem.
![Udziec indyka w ciemnym sosie śliwkowym Udziec indyka w ciemnym sosie śliwkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udziec-indyka-w-ciemnym-sosie-sliwkowym-321441.jpg)
![Udziec indyka w ciemnym sosie śliwkowym Udziec indyka w ciemnym sosie śliwkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udziec-indyka-w-ciemnym-sosie-sliwkowym-321442.jpg)