Sposób przygotowania:
Udziec indyczy w pikantnej marynacie
Zaczynam od przygotowania przypraw. Pieprz, ziele angielskie i jałowiec rozdrabniam w moździerzu. Resztę przypraw i zmieloną włoszczyznę wsypuję do miski i mieszam wszystkie razem.
Umyte i osuszone mięso posypuję mieszanką i porządnie nacieram z każdej strony. Dodaję olej, sos sojowy i mieszam dokładnie. Obieram czosnek, kroję w plasterki i obkładam nim mięso .Tak przygotowane wkładam do rękawa do pieczenia , zamykam rękaw i wsadzam do lodówki, najlepiej przygotować tak mięsko dzień wcześniej.
Na drugi dzień piekę mięso w piekarniku, 200 st.C 60 minut. Po tym czasie przekładam całość na patelnię/rondel, i podgrzewam aby zredukować zbędny płyn. Jak zostanie już sam pyszny sosik odstawiam z kuchenki i podaję.
Sosikiem polewamy ziemniaki, do tego mizeria i smacznego:)
Umyte i osuszone mięso posypuję mieszanką i porządnie nacieram z każdej strony. Dodaję olej, sos sojowy i mieszam dokładnie. Obieram czosnek, kroję w plasterki i obkładam nim mięso .Tak przygotowane wkładam do rękawa do pieczenia , zamykam rękaw i wsadzam do lodówki, najlepiej przygotować tak mięsko dzień wcześniej.
Na drugi dzień piekę mięso w piekarniku, 200 st.C 60 minut. Po tym czasie przekładam całość na patelnię/rondel, i podgrzewam aby zredukować zbędny płyn. Jak zostanie już sam pyszny sosik odstawiam z kuchenki i podaję.
Sosikiem polewamy ziemniaki, do tego mizeria i smacznego:)
2milutka
zbysiowa
Oj tak;)
edytaha
zbysiowa
I to bardzo Edytko;)
edytaha
Noooo, wyobrażam sobie :)