zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Udziec indyczy w pikantnej marynacie

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Aromatyczne mięso z indyka w lekko pikantnej marynacie.

Udziec indyczy w pikantnej marynacie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udziec indyczy w pikantnej marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Udziec indyczy w pikantnej marynacie
Zaczynam od przygotowania przypraw. Pieprz, ziele angielskie i jałowiec rozdrabniam w moździerzu. Resztę przypraw i zmieloną włoszczyznę wsypuję do miski i mieszam wszystkie razem.



Umyte i osuszone mięso posypuję mieszanką i porządnie nacieram z każdej strony. Dodaję olej, sos sojowy i mieszam dokładnie. Obieram czosnek, kroję w plasterki i obkładam nim mięso .Tak przygotowane wkładam do rękawa do pieczenia , zamykam rękaw i wsadzam do lodówki, najlepiej przygotować tak mięsko dzień wcześniej.



Na drugi dzień piekę mięso w piekarniku, 200 st.C 60 minut. Po tym czasie przekładam całość na patelnię/rondel, i podgrzewam aby zredukować zbędny płyn. Jak zostanie już sam pyszny sosik odstawiam z kuchenki i podaję.



Sosikiem polewamy ziemniaki, do tego mizeria i smacznego:)
Udziec indyczy w pikantnej marynacie
Dodaję olej, sos sojowy i mieszam dokładnie. Obieram czosnek, kroję w plasterki i obkładam nim mięso .
Udziec indyczy w pikantnej marynacie
Tak przygotowane wkładam do rękawa do pieczenia , zamykam rękaw i wsadzam do lodówki, najlepiej przygotować tak mięsko dzień wcześniej.
Udziec indyczy w pikantnej marynacie
Na drugi dzień piekę mięso w piekarniku, 200 st.C 60 minut. Po tym czasie przekładam całość na patelnię/rondel, i podgrzewam aby zredukować zbędny płyn