Baszka

Baszka

Kucharz
[Przepisów: 13]

Udziec z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Myślę, że Państwu również będzie smakowało mięsko z indyka pieczone. Polecam.

Udziec z indyka

Składniki:

Udziec z indyka

 

  • Udziec z indyka ok. 1,5 kg
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sok z połowy cytryny
  • 1/2 szklanki oleju

 

Sposób przygotowania:

Udziec z indyka
Wykonanie:
Udziec umyć, osuszyć, usunąć kości, mięso włożyć do miski.
W mniejszym naczyniu utrzeć sos ze wszystkich składników i polać indyka ze wszystkich stron. Pozostawić na 48 godzin w lodówce. Skruszone mięso włożyć do rękawa foliowego mocno zawiązać i piec w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny. Można piec w naczyniu żaroodpornym.

Tagi:

indyk