Sposób przygotowania:
Udziec z indyka z jabłkami
Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Ułożyć w brytfannie, skropić olejem i piec 2 godziny i 15minut w temp. 200stopni.
Po 40minutach wlać bulion. Pory pokroić w krążki, obrane ziemniaki w ćwiartki, jabłka na kawałki. Wszystko dodaj do pieczeni na koniec pieczenia około 45minut przed końcem.
Przypraw solą, pieprzem i majerankiem (lub przyprawą do ziemniaków), wlej sok z jabłek.
Udekoruj świerzymi ziołami.
Smacznego!
Po 40minutach wlać bulion. Pory pokroić w krążki, obrane ziemniaki w ćwiartki, jabłka na kawałki. Wszystko dodaj do pieczeni na koniec pieczenia około 45minut przed końcem.
Przypraw solą, pieprzem i majerankiem (lub przyprawą do ziemniaków), wlej sok z jabłek.
Udekoruj świerzymi ziołami.
Smacznego!