Udziki w sosie cebulowo-pieczarkowym

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Duszone udziki są super delikatnym mięskiem:) Dlatego polecam!!!

Udziki w sosie cebulowo-pieczarkowym

Składniki:

Udziki w sosie cebulowo-pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Udziki w sosie cebulowo-pieczarkowym
Umyte oczyszczone udziki przyprawiamy i obtaczamy w mące z pełnego przemiału i obsmażamy z obu stron na patelni, następnie przekładamy mięsko do garnka , a na patelni podsmażamy przez chwilę cebulę pokrojoną w plasterki i również przekładamy do garnka. Udziki zalewamy wodą , dodajemy pokrojone pieczarki i resztę przypraw plus kostkę mięsną. Mięsko dusimy pod przykryciem około 40 minut.Podajemy z kaszą gryczaną i ogóreczkiem kiszonym.Smacznego