Sposób przygotowania:
UFO - zielona zupa
Mięso myjemy, porcjujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą ok. 3 szklanki i nastawiamy do gotowania. Ziemniaki myjemy, obieramy, płuczemy, kroimy w słupki. Cebulę obieramy, płuczemy i kroimy na ćwiartki. C Do 3 szklanek posolonego wrzątku wrzucamy cebule i przygotowaną zieleninę i gotujemy wszystko do miękkości. Do podgotowanego mięsa dodajemy ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie, dodajemy odrobinę soli i dalej gotujemy do miękkości ziemniaków. Ugotowaną zieleninę odstawiamy z ognia i miksujemy blenderem. Miękkie mięso wyjmujemy, a na to miejsce dodajemy do zupy zmiksowany przecier warzywny.Całość zagotowujemy, dodajemy śmietanę i jeszcze raz przyprawiamy solą i ew.pieprzem do smaku. Porcjujemy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki lub posiekanym koperkiem. Smacznego
habibi