Sposób przygotowania:
Ukłon w stronę Tokijki :
Pokroić mięso z kurczaka w kostkę ( tak wielkości ½ pudełka zapałek ). Posypać 2 łyżeczkami curry , wlać miód i sos sojowy .wetrzeć pastę w mięso i zostawić na 20 minut. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju .Wrzucić kapustę i marchew i smażyć mieszając 5 minut .Dodać bambus , pokrojonego w kostkę ananasa , gruszkę .Smażyć jeszcze 5 minut. Doprawić pozostałym curry , pieprzem , skórką cytrynową .Dodać bulion ( lub wodę i Bulionetkę ) – zagotować. Na osobnej patelni rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju i smażyć na nim mieszając mięso aż będzie rumiane ( ok. 5 minut ) . W tym czasie zagotować wodę i zalać wrzątkiem makaron .Niech postoi 2 minuty . Odsączyć . Podawać makaron z warzywami z woka i mięsem .( można wymieszać – można podać osobno ) .
Termar
anullka7
tokijka