Sposób przygotowania:
Under the rainbow
Blat biszkoptowy przyciąć do wymiarów tortownicy. Ułożyć na spodzie. Żelatynę wymieszać z zimną wodą i zostawić na kilka minut żeby napęczniała. Mleko, śmietankę i cukry wymieszać. Postawić na małym ogniu. Dodać żelatynę, mieszać aż się rozpuści. Powstały krem mocno podgrzać, ale nie dopuścić do zagotowania. Podzielić na tyle części ile macie barwników. Do każdej części dodawać po kilka kropel barwnika i zostawić do lekkiego zastygnięcia. Gdy krem lekko stężeje i nie jest już płynny wykładamy go na spód biszkoptowy mieszając kolory. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Układamy na nim owoce. Czerwoną galaretkę przygotowujemy w szklance wody. Żółtą galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy czerwona galaretka mocno stężeje "kroimy" ją łyżką i nakładamy na owoce. Zalewamy płynną żółtą galaretką. Wkładamy do lodówki na kolejną godzinę.
Smacznego!!
Smacznego!!