misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Under the rainbow

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mocno orzeźwiające i kolorowe ciasto.

Under the rainbow Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Under the rainbow

 

  • gotowy blat biszkoptowy
  • 1 szklanka mleka
  • 1.5 szklanki śmietany kremówki
  • 0.5 szklanki cukru pudru
  • 4 łyżki żelatyny
  • 3/4 szklanki zimnej wody
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 opakowania galaretki (dwa kolory - czerwona i żółta)
  • 1 puszka brzoskwiń
  • kilka winogron
  • barwniki spożywcze

Sposób przygotowania:

Under the rainbow
Blat biszkoptowy przyciąć do wymiarów tortownicy. Ułożyć na spodzie. Żelatynę wymieszać z zimną wodą i zostawić na kilka minut żeby napęczniała. Mleko, śmietankę i cukry wymieszać. Postawić na małym ogniu. Dodać żelatynę, mieszać aż się rozpuści. Powstały krem mocno podgrzać, ale nie dopuścić do zagotowania. Podzielić na tyle części ile macie barwników. Do każdej części dodawać po kilka kropel barwnika i zostawić do lekkiego zastygnięcia. Gdy krem lekko stężeje i nie jest już płynny wykładamy go na spód biszkoptowy mieszając kolory. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Układamy na nim owoce. Czerwoną galaretkę przygotowujemy w szklance wody. Żółtą galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy czerwona galaretka mocno stężeje "kroimy" ją łyżką i nakładamy na owoce. Zalewamy płynną żółtą galaretką. Wkładamy do lodówki na kolejną godzinę.
Smacznego!!
Under the rainbow
Na spód można upiec cienki biszkopt, użyć gotowego blatu lub małych biszkopcików.
Under the rainbow
Masę mleczną dzielimy na tyle części ile mamy różnych barwników.
Under the rainbow
Lekko stężoną masę mleczną rozkładamy na cieście robiąc "ciapki"

Tagi:

winogrona