pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Urozmaicona wersja bigosu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bigos w wersji urozmaiconej

Urozmaicona wersja bigosu

Składniki:

Urozmaicona wersja bigosu

 

 

Sposób przygotowania:

Urozmaicona wersja bigosu
Kapustę szatkujemy, przekładamy do bardzo wysokiego garnka i zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gar ustawiamy na gazie, ustawiamy mały płomień i tak gotujemy zawartość prze ok. 3 godziny, co jakiś czas mieszając. Karkówkę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie. Przekładamy do garnka z gotującą się kapustą. Dodajemy grzyby, śliwki, przelewamy wino, doprawiamy do smaku wegetą i pieprzem. W dalszym ciągu gotując na małym ogniu , co jakiś czas mieszając. Najlepszy bigos to taki, który gotujemy przez kilka dni na małym ogniu po ok. 2 godziny dziennie.