Sposób przygotowania:
Uspokajający Halibut
Jak to zwykle u mnie bywa dzisiejszy halibut jest przyrządzony podobnie jak inne ryby,lecz tym razem z melisą.
Rybę skrobiemy z łusek,myjemy -osuszamy.Gałązki melisy płuczemy i również osuszamy a następnie siekamy drobno.Oj mówię jaki piękny zapach ma świeża melisa.Potem do misy wkładamy rybę posypujemy pieprzem,solą oraz melisą.Mieszamy dłonią i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc żeby ładnie przeszła melisą.Następnie przekładamy rybę do naczynia żaroodpornego układamy na nie po jednej łyżeczce masła i obok lub na porcjach ryby rozrzucamy czosnek w łupinkach poprzecinany na pół.Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut w 200*C po czym odkrywamy i podpiekamy ją jeszcze z termoobiegiem około 7-8 minut i gotowe.
Rybę skrobiemy z łusek,myjemy -osuszamy.Gałązki melisy płuczemy i również osuszamy a następnie siekamy drobno.Oj mówię jaki piękny zapach ma świeża melisa.Potem do misy wkładamy rybę posypujemy pieprzem,solą oraz melisą.Mieszamy dłonią i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc żeby ładnie przeszła melisą.Następnie przekładamy rybę do naczynia żaroodpornego układamy na nie po jednej łyżeczce masła i obok lub na porcjach ryby rozrzucamy czosnek w łupinkach poprzecinany na pół.Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut w 200*C po czym odkrywamy i podpiekamy ją jeszcze z termoobiegiem około 7-8 minut i gotowe.
darmiona
evita0007
Kochana melisa tak działa że prawie usnełam po tym wspaniałym obiedzie ;) I właśnie o to chodzi bo to obiad dla nerwowych osób ^^
darmiona
gusia1000