Sposób przygotowania:
Usta adama z pianką
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy piana zacznie sztywnieć wsypać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakaem mieszając łyżką drewnianą. Dodać roztopioną margarynę i wymieszać. Na dno blaszki ułożyć delicje posmarowane dżemem jabłkowym. Ciasto przelać na biszkopty i piec ok 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Śnieżkę ubić na mleku a następnie wlać stężałą galaretkę i zmiksować. Ptasie mleczko pokroić na mniejsze kawałeczki. Jedną połowę masy wlać na upieczony biszkopt. Ułożyć kawałeczki ptasiego mleczka i wylać na wierzch kolejną porcje masy. Czekoladę białą starkować i obsypać wierzch ciasta. Wstawić do lodówki.
zbysiowa
Marta1986
kołczu
Marta1986