Sposób przygotowania:
Uszka wigilijne
Grzyby opłukać, zalać wodą i odstawić na noc do namoczenia.
Następnego dnia gotować je w tej samej wodzie.
Po ostudzeniu drobniutko posiekać.
Drobniutko posiekać również cebulę i poddusić ją na maśle.
Do cebuli dodać posiekane grzybki i natkę, doprawić na ostro. Ostudzić.
Zagnieść ciasto na uszka z mąki, jajka, soli i filiżanki przegotowanej wody.
Ciasto rozwałkować i wycinać z niego małe kółeczka.
Nałożyć farsz i zalepiać. Gotować w osolonym wrzątku do wypłynięcia.
Następnego dnia gotować je w tej samej wodzie.
Po ostudzeniu drobniutko posiekać.
Drobniutko posiekać również cebulę i poddusić ją na maśle.
Do cebuli dodać posiekane grzybki i natkę, doprawić na ostro. Ostudzić.
Zagnieść ciasto na uszka z mąki, jajka, soli i filiżanki przegotowanej wody.
Ciasto rozwałkować i wycinać z niego małe kółeczka.
Nałożyć farsz i zalepiać. Gotować w osolonym wrzątku do wypłynięcia.