Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Uszka z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uszka do barszczu na Święta

Uszka z farszem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Uszka z farszem

 

  • Ciasto
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 0,5 szklanki ciepłej wody
  • Farsz
  • 20 dag suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • sól,pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Uszka z farszem
Grzyby namoczyć i ugotować.Przecedzić.Cebulę obrać i drobno posiekać.Zasmażyć wraz z grzybami przyprawiając solą i pieprzem do smaku. Mąkę wsypać do miski dodając sól,jajko oraz wodę.Wymieszać w razie potrzeby dodać jeszcze odrobinę wody.Zagnieść na jednolite ciasto.Rozwałkować i wykrajać małe krążki.Układać farsz na na środek i zlepić.Uformować uszka.Wodę zagotować.Wrzucić wszystkie uszka i ugotować.Dodać do barszczu.
Uszka z farszem
Wszystkie składniki połaczyc i zagnieśc ciasto,powykrajać krązki
Uszka z farszem
Na każdy krążek wyłozyc farsz z grzybów i cebuli po zasmażeniu