Sposób przygotowania:
Uszka z pieczarkami
Mąkę mieszamy ze szczyptą soli i zaparzamy wrzątkiem,odstawiamy do przestygnięcia, Pieczarki myjemy i obieramy ze skórki,podobnie cebulę,oba składniki kroimy drobno w kostkę i dusimy na niewielkiej ilości oleju, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Ciasto wyrabiamy w misce dodajemy jajko i w razie potrzeby mąkę, ciasto powinno mieć spójną, ale lekką konsystencję,łatwą do rozwałkowania. Rozwałkowujemy cieniutki placek i wycinamy małe kółeczka, ja użyłam do tego kieliszka do koniaku. Na środek naszych maleństw nakładamy odrobinę farszu i sklejamy maleńkie pierożki, następnie przeciwległe rogi sklejamy ze sobą. Powstałe uszka można zrobić troszkę wcześniej i zamrozić, dzięki temu zyskamy więcej czasu w Wigilię. Smacznego i WESOŁYCH ŚWIĄT.
elzbieta8960
A.B.
dusia30