Sposób przygotowania:
Walentynkowa szarlotka
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta i zagniatamy je. Tak przygotowane ciasto dzielimy na diw części. Pierwszą rozwałkowujemy i wykładamy nią dno przygotowanej blaszki. Ciasto nakłuwamy widelce, i wykładamy na nią masę jabłkowa. Nakładamy na nią masę jabłkową. Za pomocą łyżki wyjmujemy porcjami tofii i wykładamy je delikatnie rozsmarowując na warstwę jabłek. Całość przykrywamy sercami wyciętymi z drugiej części ciasta. Serca mogą być różnej wielkości!. Szarlotkę wstawiamy do piekarnika na około 50 minut.(180 stopni) Masa jabłkowa: Obrane jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do garnka, słodzimy do smaku i chwilkę smażymy, by zmiękły. We wodzie rozpuszczamy mąkę. Mieszaninę wlewamy do jabłek i chwile podgrzewamy razem by skrobia się rozkleiła. Masę jabłkowa studzimy.