Sposób przygotowania:
Waniliowa krówka
Laskę wanilii ostrożnie przeciąć na pół i delikatnie wydłubać nasionka końcówką noża. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części. Połową wylepić dno natłuszczonej tortownicy. Piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Wyjąć, ostudzić i tak samo przygotować drugą partię ciasta. W rondelku podgrzać mleko z cukrem waniliowym. Przygotować budynie zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawić do wystudzenia. Miękkie masło przełożyć do wysokiej miski i miksować, dodając po trochu wystudzony budyń. Kremówkę posłodzić cukrem pudrem i ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z masą budyniową, Powstałą masę wyłożyć na płat ciasta i przykryć drugim. Kajmak delikatnie podgrzać w rondelku i zmiksować na gładką masę, następnie wylać na wierzch ciasta i wyrównać powierzchnię. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki.