Sposób przygotowania:
Waniliowe pączki z dziurką pieczone
Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem. Odstawiamy na 30 minut aż drożdże zaczną pracować. Masło rozpuszczamy i studzimy.
Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i rozczyn.
Zagniatamy dokładnie ciasto. Odstawiamy na około 1 godzinę. Ciasto wałkujemy na około 2 cm wykrawamy szklanką kółeczka, następnie na środku kieliszkiem robimy dziurkę.
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę posypaną mąką. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego ;)
Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i rozczyn.
Zagniatamy dokładnie ciasto. Odstawiamy na około 1 godzinę. Ciasto wałkujemy na około 2 cm wykrawamy szklanką kółeczka, następnie na środku kieliszkiem robimy dziurkę.
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę posypaną mąką. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego ;)