Sposób przygotowania:
Waniliowy sernik otulony czekoladą
Laskę tniemy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka. Masło, biały ser, cukier,ziarenka z laski wanilii, żółtka i budyń ucieramy aż uzyskamy jednolitą masę.Dodajemy także proszek do pieczenia Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy twarogowej. Na tym etapie delikatnie mieszamy wszystko łyżką do połączenia składników. Standardową tortownicę wyściełamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy i podsypujemy bułką tartą i wylewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy systemem góra/dół około 40 minut Studzimy przy delikatnie uchylonych drzwiczkach. Przygotowujemy polewę:czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy masło i wstawiamy do garnka z gorącą wodą Mieszamy do uzyskania jednolitej polewy. Wystudzony sernik polewamy letnią polewa, robimy wzorki wedle uznania i schładzamy w lodówce.