Sposób przygotowania:
Wariacja na temat pizzy
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie. mąkę przesiać z odrobiną soli, wbić jajko, Dodać wyrośnięty zaczyn, wyrobić gładkie ciasto i odstawić na 30 minut. Na marginesie: najlepsze ciasto na pizzę, jakie znam :)Ziemniaki ugotować na miękko i ubić na puree. Ja miałam jeszcze troszkę fasoli, która nie zmieściła się w zupie i razem ubiłam. Cebulę i pora pokroić w plasterki. Podsmażyć na patelni - podsypać odrobiną cukru. Pomidora pokroić w kosteczkę i dodać do cebuli. Jeśli używamy boczku możemy również skroić go w kostkę i podsmażyć z cebulową masą.Wyrośnięte ciasto rozłożyć na blaszce. Na to wyłożyć ziemniaczane puree, na to cebulę z porem i pomidorem. Na sam koniec posypać wędliną, i żółtym serem oraz majerankiem.Piec 12 minut w 180st.
kołczu