Kasiella

Kasiella

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Książka Kucharska: Danie główne Hortex

Warkocz otulony szpinakiem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chcesz zaskoczyć swoich gości idealnym smakiem potrawy.Polecam mój przepis na Rodzinny obiad oraz różnego rodzaju imprezy.

Warkocz otulony szpinakiem i mozzarellą

Składniki:

Warkocz otulony szpinakiem i mozzarellą

 

  • 1x Szpinak liście Hortex 1 opakowanie szpinaku Hortex

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

  • 1 kulka mozzarelli
  • 0,5 opakowania sera feta
  • 4 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Warkocz otulony szpinakiem i mozzarellą
Przyrządzenie: Do rondelka z masłem dodajemy szpinak Hortex,dusimy pod przekryciem przez ok.8 minut.pod koniec dodajemy pokrojoną w kosteczkę fetę i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu do smaku. Odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto francuskie rozkładamy na blasze,nacinamy boki cista w paseczki, na środek rozkładamy szpinak i ser mozzarella pokrojony w paski,paski ciasta nakładamy na siebie tak aby powstał warkocz, wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 C i pieczemy aż do uzyskania złocistego koloru. Smacznego!