Sposób przygotowania:
Warstwowy sernik na zimno
1. Jajka ubić ze śmietaną. Mleko zagotować, po czym dodać mieszankę jajek i śmietany. Doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. 2. Durszlak wyłożyć gazą, po czym wylać gorąca masę. Odstawić do ostygnięcia. 3. Masło utrzeć z cukrem ,po czym stopniowo dodawać ser, który pozostał na gazie w durszlaku. Doprawić kwaskiem cytrynowym i aromatem śmietankowym. Masę twarogową podzielić na 2 części i do jednej z nich wsypać kakao. Dokładnie wymieszać. 4. Połowę biszkoptów ułożyć w tortownicy. Przykryć masą kakaową, a następnie drugą część biszkoptów i jasną masę serową .Wyrównać wierzch łyżką. Owoce oczyścić, pokroić, ozdobić nim sernik i zalać tężejącą galaretką.