Sposób przygotowania:
Warzywa Eli zapiekane z pulpetamiprzygotowanie składników

Cukinie opłukać i odciąć końcówki. Osuszyć cukinie i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Cebulę obrać z łupinek i dość grubo pokroić.
przygotowanie składników cd

Paprykę opłukać, usunąć szypułkę i gniazdo nasienne. Paprykę osuszyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Marchewki obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie warzyw

Olej rozgrzać w dużym garnku, dodać cebulę i podsmażyć.
przygotowanie warzyw cd

Do cebuli dodać marchewkę i przesmażyć.
przygotowanie warzyw cd

Do garnka dodać cukinię.
przygotowanie warzyw

Do składników w garnku dodać paprykę, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Całość wymieszać i chwilę smażyć.
przygotowanie warzyw cd

Warzywa wymieszać z koperkiem.
przygotowanie zapiekanki

Do formy do zapiekania wyłożyć ugotowany ryż. obok wyłożyć podsmażone warzywa.
przygotowanie zapiekanki cd

Na ryżu ułożyć pulpety.
przygotowanie zapiekanki cd

Do małej foremki do zapiekania wyłożyć podsmażone warzywa. W środku zrobić dołek i włożyć kuskus.
przygotowanie zapiekanki cd

Na wierzchu ułożyć pulpety. Foremki przykryć folią aluminiową.Obydwie foremki włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekać 20 minut. Po tym czasie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 10 minut. Smacznego!
gusia1000