Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Warzywa i orzechy wprost z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka pełna smaków porcja warzyw z makaronem

Warzywa i orzechy wprost z patelni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywa i orzechy wprost z patelni

 

Sposób przygotowania:

Warzywa i orzechy wprost z patelni
Seler i marchew staramy na tarce na grubym oczku. Cebulę kroimy w kostkę. Razem z ziołami wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Doprawiamy całość pieprzem. Do patelni dodajemy po 5 minutach kiełbaskę pokrojoną w kostkę oraz por w plastrach. Dodajemy potem orzechy tarte. Mieszamy wszystko, tak by por się rozpadł na małe kółeczka. Nakładamy makaron, a na niego warzywa i kiełbaskę z patelni. Tuż przed podaniem dodatkowo posypujemy całość orzechami (można je wcześniej podsmażyć na drugiej małej patelni).
Warzywa i orzechy wprost z patelni
Etap 1: na początku podsmażamy seler i marchew
Warzywa i orzechy wprost z patelni
Etap 2: potem dodajemy por i kiełbaskę
Warzywa i orzechy wprost z patelni
Etap 3: Całość posypujemy na koniec orzechami

Tagi:

makaron tarta