Sposób przygotowania:
Warzywa w cieście francuskim
Ogórek obrać, umyć i pokroić w niegrube plasterki. Paprykę czerwoną oraz żółtą umyć, wyciąć gniazda nasionek oraz pokroić w niedużą kostkę. Fasolkę szparagową dokładnie umyć, odciąć końcówki i pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzić. Wszystkie warzywa dać na patelnie, na rozgrzany olej i podsmażyć. Podsmażane warzywa doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Jogurt naturalny wymieszać z dwiema łyżkami majonezu. Następnie ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do zrobionego sosu. Sos doprawić jeszcze do smaku pieprzem oraz solą. Formę wysmarować margaryną, a następnie dać na nią jedno ciasto francuskie, a na to przysmażone warzywa i ponownie ciasto francuskie. Całość piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 minut.