Warzywa w śmietanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Delikatne warzywa w śmietanie

Warzywa w śmietanie

Składniki:

Warzywa w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Warzywa w śmietanie
Napełniłam garnek do połowy wodą i postawiłam na gazie.Umyłam ,oskrobałam oraz pokroiłam na drobno warzywa. Gdy woda zaczęła wrzeć,to na garnek nałożyłam metalowe sito. Włożyłam do niego marchewki.Przykryłam sito pokrywką i dusiłam 5 minut.Pokrywę zdjełam i położyłam na marchewkach cukinie a na cukiniach fasolkę szparagową.Nakryłam ponownie i gotowałam kolejne 7 minut.Gotowe warzywa na parze wyłożyłam na talerz,po czym polałam je podgrzaną wcześniej kwaśną śmietaną z musztardą.Na koniec dodałam masło.Całość wymieszałam.Podawałam od razu.

Tagi:

cukinia