Sposób przygotowania:
Warzywa w śmietanie
Napełniłam garnek do połowy wodą i postawiłam na gazie.Umyłam ,oskrobałam oraz pokroiłam na drobno warzywa. Gdy woda zaczęła wrzeć,to na garnek nałożyłam metalowe sito. Włożyłam do niego marchewki.Przykryłam sito pokrywką i dusiłam 5 minut.Pokrywę zdjełam i położyłam na marchewkach cukinie a na cukiniach fasolkę szparagową.Nakryłam ponownie i gotowałam kolejne 7 minut.Gotowe warzywa na parze wyłożyłam na talerz,po czym polałam je podgrzaną wcześniej kwaśną śmietaną z musztardą.Na koniec dodałam masło.Całość wymieszałam.Podawałam od razu.
Babciagramolka
Pierwsza sprawa - fasolka szparagowa gotowana na parze przez 7 minut jest moim zdaniem pół surowa - ale może taką lubisz .
Po drugie co to za kwaśna śmietana podgrzana z musztardą ? -nic nie wyjaśniasz .
Po trzecie - jak dla mnie trochę nie logiczne - gotujesz dietetyczną fasolkę szparagową na parze - potem zalewasz ją kalorycznym sosem ze śmietany a na koniec dajesz jeszcze masło i nawet nie wyjasniasz jakie - surowe , roztopione ?
Rozumiała bym gdyby to była zapiekanka ( tak przygotowaną fasolkę dodatkowo zapiec tak by utworzyła sie na niej skorupka z zapieczonej smietanki. A tak to co to ma być - jarzynka czy danie główne . Z czym to podajesz ?
Smakowita88
Fasolka ma być al dente. Ze śmietany wymieszanej z musztardą ma być sos jako dodatek do warzyw. Masło o domowej temperaturze. Podaje jako danie główne.