iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Warzywa z patelni z botwinką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Prosty i za razem zdrowy obiadek. Dużo warzyw , dużo smaku i witamin . Dla koloru i zdrowotności liście botwinki i odrobina czosnku .

Warzywa z patelni z botwinką

Składniki:

Warzywa z patelni z botwinką

 

Sposób przygotowania:

Warzywa z patelni z botwinką
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy na pół. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Czosnek siekamy. Pomidora kroimy w ćwiartki.Botwinkę myjemy - osuszamy. Cebulkę marynowaną odcedzamy.

Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy czosnek, dodajemy pokrojone ziemniaki i cukinie. Chwilę smażymy. Dodajemy kawałki pomidora. Lekko mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym. Na koniec dodajemy botwinkę i cebulkę marynowaną. Jeszcze raz mieszamy. Doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym. Na drugiej patelni smażymy jajka.

Podajemy z pokrojonym szczypiorkiem .