Sposób przygotowania:
Warzywa z patelni z botwinką
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy na pół. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Czosnek siekamy. Pomidora kroimy w ćwiartki.Botwinkę myjemy - osuszamy. Cebulkę marynowaną odcedzamy.
Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy czosnek, dodajemy pokrojone ziemniaki i cukinie. Chwilę smażymy. Dodajemy kawałki pomidora. Lekko mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym. Na koniec dodajemy botwinkę i cebulkę marynowaną. Jeszcze raz mieszamy. Doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym. Na drugiej patelni smażymy jajka.
Podajemy z pokrojonym szczypiorkiem .
Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy czosnek, dodajemy pokrojone ziemniaki i cukinie. Chwilę smażymy. Dodajemy kawałki pomidora. Lekko mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym. Na koniec dodajemy botwinkę i cebulkę marynowaną. Jeszcze raz mieszamy. Doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym. Na drugiej patelni smażymy jajka.
Podajemy z pokrojonym szczypiorkiem .