marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Warzywa zapiekane w francuskim cieście.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

rewelacyjne danie które polubi każdy

Warzywa zapiekane w francuskim cieście.

Składniki:

Warzywa zapiekane w francuskim cieście.

 

  • Opakowanie mrożonego ciasta francuskiego(ok.45 dag.),
  • 1 cebula średnia,
  • 2 średnie marchewki,
  • puszka groszku konserwowego lub 60 dag.mrożonego,
  • 60 dag.fasolki szparagowej,
  • łyżka przyprawy Vegeta zmieszana z wodą,
  • żółtko,
  • 5 ząbków czosnku,
  • pieprz,
  • 5 dag.tartego sera
  • żółtego,
  • tymianek,
  • estragon,
  • tłuszcz do formy żaroodpornej,

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa zapiekane w francuskim cieście.
Warzywa oczyścić,opłukać,pokroić,fasolkę,groszek mrożony i marchewkę obgotować,cebulę posiekać i zeszklić.Warzywa wyjąć,odsączyć.Formę żaroodporną wysmarować i wyłożyć na spód płat ciasta francuskiego rozmrożonego i nadzienie z warzyw,które doprawić czosnkiem,ziołami,pieprzemPosypać tartym serem.Zakryć nadzienie drugim płatem ciasta francuskiego,posmarować jego wierzch rozbełtanym żółtkiem.Wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika do 200 st.C.Piec z 30 min.