Sposób przygotowania:
warzywny przysmak
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito na stolnicę. Dodać jajka, trochę wody, sól i margarynę, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Cukinie umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne, a następnie bardzo cienko pokroić. Pieczarki umyć i pokroić na plasterki . Na patelni roztopić margarynę . Pieczarki smażyć ok 5 min, następnie zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu smażyć cukinię. również ok 5 min a na końcu podsmażyć cebulę. Paprykę umyć i pokroić w drobna kostkę. Cukinie, pieczarki, cebulę i paprykę wymieszać z przyprawami. Śmietanę ubić z jajkami, doprawić gałką muszkatołową solą i pieprzem. Piec ok godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.