alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Wątroba drobiowa z sosem śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątroba drobiowa z sosem śmietanowym

Wątroba drobiowa z sosem śmietanowym

Składniki:

Wątroba drobiowa z sosem śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Wątroba drobiowa z sosem śmietanowym
Umytą i osuszona wątrobę pokroić w cienkie paski. Obraną cebulę posiekać i zeszklić. Dodać wątróbkę. Przyprawić. Przykryć. Dusić. Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne, zetrzeć, skropić sokiem z cytryny. Rozetrzeć śmietanę z musztardą. Zalać wątrobę. Wsypać jabłka. Po czym dusić jeszcze 5 minut. Sos powinien się gotować.