Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Wątroba nadziewana grzybami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowita i krucha wątróbka z grzybowym nadzieniem

Wątroba nadziewana grzybami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątroba nadziewana grzybami i papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Wątroba nadziewana grzybami i papryką
W wątrobie zrobić kieszonkę , natrzeć sosem sojowym i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem .Pieczarki,cebulę ,paprykę poszatkować i przesmażyć na maśle.Do pieczarek dodać bułkę tartą ,rozkłócone jajko i doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Farszem wypełnić kieszonkę i spiąć wykałaczką. Panierować w bułce tartej i obsmażyć na małym ogniu z każdej strony na rumiano. Wątróbkę przełożyć na blaszkę z folią aluminiową ,okryć ja folią i dopiec przez pół godziny w nagrzanym piekarniku.
Wątroba nadziewana grzybami i papryką
W wątrobie zrobić kieszonkę ,przyprawić pieprzem i sosem sojowym
Wątroba nadziewana grzybami i papryką
Wątrobę wypełnić farszem , spiąć wykałaczką ,panierować w bułce tartej i obsmażyć z każdej strony
Wątroba nadziewana grzybami i papryką
Wątróbkę dopiec w nagrzanym piekarniku
Wątroba nadziewana grzybami i papryką
Etap 4