Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami
Usmażyć na rumiano na tłuszczu cebulki pokrojone w piórka . Wątróbkę posolić , posypać majerankiem i popieprzyć .Dodać do cebuli i usmażyć na rumiano. Na patelnię wrzucić pokrojone drobno jabłko i dusić aż zmięknie i sok odparuje .Doprawić do smaku. Posypać natką pietruszki .Podawać z ziemniaczkami puree i surówką .
luna
eli_555
Jojo
Artur7335
Ja nigdy tego nie robię,to wielki błąd bo wątróbka robi się twarda.
Babciagramolka
Artur - mówisz o wątróbce wieprzowej lub wołowej , której rzeczywiście nie wolno posolić przed usmażeniem bo robi się z niej podeszwa. Wątróbkę drobiową można spokojnie posolić przed lub w trakcie smażenia. Jest bardzo delikatna i tylko jej to na dobre wychodzi bo sól ją ,, ściąga " i nie rozpada się . Jak ktoś lubi chrupiącą wątróbkę to tak robi specjalnie. Ale możesz solić po - smaku to nie zmieni.