Sposób przygotowania:
Wątróbka duszona w warzywach.
1. Wątróbkę oczyścić, pokroić na niewielkie kawałki.
2. Cebule pokroić w cienkie plastry, podsmażyć, aż do zarumienienia.
3. Paprykę, jabłko, marchew oraz inne warzywa pokroić w plastry bądź średniej wielkości kostkę. Dodać do cebuli.
4. Wątróbkę natrzeć solą, pieprzem oraz majerankiem i dodać do duszących się warzyw.
4. Dusić pod przykryciem, aż do skruszenia wątróbki.
Smacznego!
2. Cebule pokroić w cienkie plastry, podsmażyć, aż do zarumienienia.
3. Paprykę, jabłko, marchew oraz inne warzywa pokroić w plastry bądź średniej wielkości kostkę. Dodać do cebuli.
4. Wątróbkę natrzeć solą, pieprzem oraz majerankiem i dodać do duszących się warzyw.
4. Dusić pod przykryciem, aż do skruszenia wątróbki.
Smacznego!