Sposób przygotowania:
Wątróbka faszerowana pieczarkami
Wątróbkę umyć , osuszyć, oczyścić z błonek. Następnie zrobić nożem w wątróbce głęboką kieszeń. FARSZ Pieczarki umyć, osączyć pokroić. Cebulę obrać, pokroić , udusić na tłuszczu z pieczarkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzony farsz nakładać do wątróbki, spinać wykałaczkami. Panierować wątróbkę w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Wątróbka powinna być lekko krwista. Na samym końcu wątróbkę opruszyć solą i pieprzem. Podawać do pieczywa lub z ziemniakami.
![Wątróbka faszerowana pieczarkami Wątróbka faszerowana pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-faszerowana-pieczarkami-270915.jpg)
![Wątróbka faszerowana pieczarkami Wątróbka faszerowana pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-faszerowana-pieczarkami-270916.jpg)
![Wątróbka faszerowana pieczarkami Wątróbka faszerowana pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-faszerowana-pieczarkami-270917.jpg)
edytaha
reni71