Sposób przygotowania:
Wątróbka indycza duszona z wiśniami
Obieramy wątróbki z błon i tłuszczu, moczymy je w mleku i odstawiamy na kilka godzin. Obieramy cebulę, kroimy ją w piórka i szklimy na rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym. Osuszamy wątróbkę z mleka. Zdejmujemy cebulę z patelni, przesmażamy na niej wątróbkę z obydwu stron, dodajemy cebulę i wydrylowane wiśnie. Posypujemy wszystko tymiankiem, pieprzem czarnym i ziołowym, dodajemy miód. Dusimy razem na małym ogniu około 10 minut. Jeśli wiśnie puszczą zbyt mało soku podlewamy odrobiną wody. Gdy wątróbka będzie miękka oprószamy ją mąką, solą-mieszamy. Po kilku minutach gdy mąka zagęści sos podajemy porcje wątróbki z ziemniaczkami pokrojonymi w ósemki i posypanymi koperkiem. Dekorujemy porcje baldachami kwiatów koperkowych - są intensywne w smaku i ładnie wyglądają na talerzach.