makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Wątróbka na czerwono

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbkę z sosem zwykle podaję z ryżem i jakąś surówką.

Wątróbka na czerwono

Składniki:

Wątróbka na czerwono

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka na czerwono
Wymieszać 3 łyżki mąki pszennej z 1 łyżeczką soli i szczyptą pieprzu. W takiej mieszance panierować umyte i osuszone mięso. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wątróbkę wyjąć, a dodać sok wymieszany z obranym i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Wsypać tymianek. Rozetrzeć śmietanę z mąką. Zagęścić sos. Zagotować. Przyprawić. Lekko podgrzać.