gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Wątróbka smażona z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wątróbkę wieprzową z cebulą podaję na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam jest smaczna i łatwa w przygotowaniu.

Wątróbka smażona z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka smażona z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka smażona z cebulą
Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki i przekładamy na patelnię. Podsmażamy przez chwilę. W tym czasie wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i dokładnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla. Następnie obtaczamy w bułce tartej, przekładamy na patelnię do cebuli i smażymy do miękkości (można przykryć pokrywką). wątróbkę z cebulą wykładamy na talerz.
Wątróbka smażona z cebulą
Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki i przekładamy na patelnię.
Wątróbka smażona z cebulą
Kawałki wątróbki przyprawiamy i obtaczamy w bułce tartej.
Wątróbka smażona z cebulą
Do podsmażonej cebuli dodajemy obtoczoną w bułce tartej wątróbkę i smażymy do miękkości.