makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Wątróbka w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowana wątróbka świetnie pasuje z ryżem

Wątróbka w śmietanie

Składniki:

Wątróbka w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w śmietanie
Mąkę wymieszać z solą i sproszkowaną papryką. W takiej panierce obtoczyć wątróbkę pokrojoną na porcje. Usmażyć na rozgrzanej oliwie z 2 łyżkami masła. Wyjąć wątróbkę, a do pozostałego tłuszczu po niej dodać jeszcze masło i zeszklić na niej obraną i posiekaną cebulę. Po czym wymieszać ze śmietaną. Podgotować. Przyprawić. Tak przygotowanym sosem polać wątróbkę.