beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Wątróbka w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wątróbka z pieczarkami w sosie.

Wątróbka w sosie

Składniki:

Wątróbka w sosie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie
Wątróbkę myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.Oprószamy mąką. Pieczarki myjemy, kroimy w grube plastry, przesmażamy na połowie masła razem z pokrojoną cebulą. Na patelnię dodajemy pozostałe masło i przygotowaną wątróbkę. Obsmażamy , podlewamy 1 szklanką bulionu i chwilę dusimy, oprószamy solą i pieprzem, jeśli trzeba zagęszczamy mąką rozprowadzoną w pozostałym bulionie.