Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Wątróbka w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna wersja na przygotowanie wątróbki wieprzowej. Granulowana musztarda nadaje jej ciekawego smaku.

Wątróbka w sosie musztardowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka w sosie musztardowym

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie musztardowym
Wątróbkę kroimy w grube plastry. Zalewamy mlekiem. Odkładamy na godzinę do lodówki. Następnie podsmażamy z cebulą pokrojoną w kostkę. Mieszamy jogurt z przyprawami i musztardą. Marchew kroimy w kostkę i dodajemy na patelnie. Zalewamy całość sosem i trzymamy na ogniu jeszcze 5 minut. Podajemy z ryżem.
Wątróbka w sosie musztardowym
Etap 1 Smażymy wątróbkę z cebulą pokrojoną w kostkę.
Wątróbka w sosie musztardowym
Etap 2 przygotowujemy sos jogurtowo-musztardowy
Wątróbka w sosie musztardowym
Etap 3 dodajemy marchew pokrojoną w kostkę i podsmażamy z wątróbką
Wątróbka w sosie musztardowym
Etap 4 dodajemy sos na patelnię i mieszamy