szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

wątróbka z cebulą i winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wątrobka wieprzowa z cebulą i winogronami bialymi

wątróbka z cebulą i winogronami

Składniki:

wątróbka z cebulą i winogronami

 

Sposób przygotowania:

wątróbka z cebulą i winogronami
Cebulę obrać i pokroic na plasterki. Usmażyć na gorącym oleju.Waróbkę opłukać, poktoić na mniejsze kawałki i obtoczyć w mące, usmażyc na gorącym oleju. Doprawić solą i pieprzem. Winogrona pokroic na połówki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem, dodać jabłka, dusić razem około 7 minut na maśle. Wątróbkę obłożyć cebulą i owocami