Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wątróbka z drobiu z porą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wątróbka z drobiu jest smaczna i szybka do zrobienia.

Wątróbka z drobiu z porą i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka z drobiu z porą i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z drobiu z porą i pieczarkami
Wątróbkę umyć, oczyścić, zalać mlekiem i odłożyć na kilka godzin. Por przekroić wzdłuż, pokroić na kawałki, zeszklić na maśle, Następnie dodać posiekane pieczarki i dusić około 5 minut. Wątróbkę osączyć z mleka, podsmażyć na rozgrzanym oleju, połączyć z pieczarkami, wlać odrobinę wody, wsypać zioła, dodać musztardę, wymieszać i dusić pod przykryciem około 7-10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z wątróbką, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z ryżem i surówką.
Wątróbka z drobiu z porą i pieczarkami
Pokrojony por i pieczarki podsmażyć na maśle
Wątróbka z drobiu z porą i pieczarkami
Oczyszczoną z błon wątróbkę podsmażyć na oleju