Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wątróbka z indyka w rożku francuskim

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto lekko rozmrozić, rozwinąć i pokroić na długie, wąskie trójkąty. Anchois

Wątróbka z indyka w rożku francuskim

Składniki:

Wątróbka z indyka w rożku francuskim

 

  • 45 dag mrożonego ciasta francuskiego

 

  • 5 dag anchois

 

  • 4 przesmażone wątróbki

 

  • cebula

 

  • 2 żółtka

 

 

  • łyżka posiekanej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z indyka w rożku francuskim
Ciasto lekko rozmrozić, rozwinąć i pokroić na długie, wąskie trójkąty. Anchois osączyć z zalewy. Kapary i wątróbkę posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Wszystko zmiksować na gładką masę z żółtkiem i natka na gładką masę. Na trójkątach z ciasta układać niewielkie porcje farszu, trójkąty pozawijać w rożki, poukładać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec 10-15 min. W temp. 220°C.