madzia86

madzia86

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Wątróbki drobiowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wątróbki smażymy,pod koniec smażenia dodajemy jabłka,cebulę i kawałki ananasa.

Wątróbki drobiowe

Składniki:

Wątróbki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki drobiowe
Wątróbki umyć. osuszyć, obtoczyć w mące. Pieczarki umyć,pokroić w talarki, przesmażyć. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki. Jabłka, cebulę i odsączone kawałki ananasa zeszklić na średnio podgrzanym tłuszczu. Wątróbki smażyć ok.2 min. Przed końcem smażenia dodać pozostałe składniki. Całość wymieszać i doprawić do smaku. SMACZNEGO!!!