Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Wątróbki drobiowe z dodatkiem jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wątróbkę w takiej wersji podajemy z pieczywem

Wątróbki drobiowe z dodatkiem jajek

Składniki:

Wątróbki drobiowe z dodatkiem jajek

 

  • 1/2 kg wątróbki z kurczaka,
  • 5 szt jajka gotowane na twardo,
  • 2 szt cebula biała,
  • 1/2 kostki masło,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki drobiowe z dodatkiem jajek
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na połowie masła. Na pozostałym maśle usmażyć oczyszczoną wątróbkę, ostudzić, posiekać. Jajka pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, wymieszać i przyprawić do smaku.