Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Wątróbki z drobiu z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wątróbka w połączeniu z pieczarkami stanowi doskonały duet

Wątróbki z drobiu z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbki z drobiu z pieczarkami

 

  • 50 dag wątróbki z kurczaka,
  • 30 dag pieczarki,
  • 2 szt cebula,
  • 3 łyżki maslo,
  • 2 łyżki mąka,
  • 30 dag ryż,
  • 2 szt kostka rosołowa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki z drobiu z pieczarkami
Ryż ugotować na sypko dodając kostki rosołowe. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, usmażyć pokrojoną wątróbkę, oprószoną pieprzem i obtoczoną w mące. Na pozostałym maśle, zrumienić posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki, dusić około 10 minut. Następnie połączyć z wątróbką, podlać odrobiną wody, przyprawić do smaku, zagotować. Podawać z ryżem.
Wątróbki z drobiu z pieczarkami
Etap 1
Wątróbki z drobiu z pieczarkami
Etap 2