Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Wątróbki z sosem musztardowo-śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybki sposób na dobry obiad

Wątróbki z sosem musztardowo-śmietanowym

Składniki:

Wątróbki z sosem musztardowo-śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki z sosem musztardowo-śmietanowym
Wątróbkę oczyścić z tłuszczu i żyłek, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w cienkie krążki. Rozgrzać olej z masłem i smażyć wątróbkę i cebulę ok. 4 minut. Wymieszać mleko z mąką i musztardą, dodać wraz z pieprzem i solą do wątróbki i dusić razem 10 minut na niewielkim ogniu, żeby się nie przypaliła. Dodać śmietanę i zioła. Zagotować sos i gotowe. Wątróbka doskonale komponuje się z ryżem lub ziemniakami.