VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zapraszam na gulasz z wątróbki z dodatkiem kiszonej kapusty, pieczarek, marchewki i cebulki. Nam bardzo smakowała taka odmiana gulaszu.

Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą

 

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 7 pieczarek
  • 100 g kapusty kiszonej
  • Przyprawa do mięsa
  • Ostra czerwona papryka
  • Słodka czerwona papryka
  • Bulionetka do duszonych mięs
  • 250 ml wody
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do podsmażenia

 

Sposób przygotowania:

Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą
Wątróbkę kroimy w mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do mięs. Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w pół plasterki, marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i wątróbkę. Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pieczarki, marchewkę i kiszoną kapustę. Jeżeli jest potrzeba drobniej ją szatkujemy. Podlewamy wodą, dodajemy bulionetkę. Przyprawiamy paprykami, solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą
Etap 1 Cebulkę szatkujemy w piórka i odsmażamy
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą
Etap 2 Wątróbkę kroimy w mniejsze kawałki, przyprawiamy i dodajemy do cebuli
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą
Etap 3 Pieczarki kroimy w pół plasteki, marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach