izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Gulasz wątróbkowy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczny, sycący wątróbkowy gulasz.

Gulasz wątróbkowy z papryką

Składniki:

Gulasz wątróbkowy z papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wątróbkowy z papryką
Wątróbkę pokrój w dużą kostkę, podsmaż na oleju. Pieczarki, obraną cebulę, paprykę pokrój na kawałki. Cebule dodaj do wątróbki, zeszklij. Dodaj pieczarki, paprykę i podsmaż. Zalej 1,5 l wody, dodaj przyprawę do gulaszu, kostkę czosnkową i rosołową, ziele angielskie i liść laurowy, duś ok. 15 min. Mąkę ziemniaczaną rozrób z 1/3 szklanką wody. Dodaj do gulaszu, zagęść. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kaszą, ryżem lub pieczywem.