Wędzony drób

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

Wędzony drób

Składniki:

Wędzony drób

 

  • 4 szt wędzone pałki z kurczaka,
  • 2 szt suszone grzyby,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szt marchewka,
  • 5 dkg por,
  • 5 dkg Korzeń selera,
  • 2 szt liść laurowy Prymat,
  • 5 szt ziele angielskie Prymat,
  • 1 litr woda,

 

  • MARYNATA:
  • 100 ml woda,
  • 50 ml ocet balsamiczny,
  • przyprawa do kurczaka Prymat,
  • 2 ząbki czosnek

Sposób przygotowania:

Wędzony drób
Najpierw do przygotowania marynaty potrzebujemy:obrany czosnek drobno posiekać, wymieszać z wodą, octem i przyprawą do kurczaka. Marynatą dokładnie natrzeć mięso, zostawić na dobę w lodówce. Litr wody zagotować z jarzynami, grzybami, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do wrzątku włożyć opłukane z marynaty pałki i gotować przez 15 - 20 minut. Wyjąć i podawać. Wywar można wykorzystać do zrobienia zupy.